Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

februarie 6, 2010

Filed under: Sf. Paisie Velicikovski despre Ruga lui lisus — Micael Nicolas @ 03:37

De aceea se retrage pentru un timp, în scopul de a ne face să fim fără de grijă, ca apoi să năvălească deodată împotriva noastră şi să ne târască în tot felul de păcate. Noi însă să ne rugăm totdeauna cu smerenie, potrivit cu voia lui Dumnezeu.

Două sunt aripile care pot înălţa pe om de lapământ: curăţia şi simplitatea inimii. Trebuie să fii simplu în faptele tale şi curat în gândurile şi simţămintele tale. Cu inima curată să cauţi pe Dumnezeu şi cu simplitatea îl vei afla şi te vei veseli.Când te vei fi eliberat de relele lăuntrice şi sufletul tău va fi liber, toate faptele cele bune ţi se vor părea uşoare.

Când scopul tău este să faci bine fraţilor şi să săvârşeşti voia dumnezeiască, atunci inima ta se va umple de bucurie lăuntrică, pe care o hărăzeşte numai eliberarea sufletului de patimi.Când inima ta este curată, te poţi folosi de toate şi poţi învăţa de la toate, în toate creaturile vei vedea atunci bunătatea cea nesfârşită a lui Dumnezeu.

Inima curată trece uşor prin vămile văzduhului.Omul judecă lucrurile exterioare potrivit cu dispoziţiile lui interioare. Dacă, într-adevăr, există bucurie în lume, numai omul cel bun o înţelege.Partea inimii viclene şi necurate este supărarea şi mâhnirea.

Sfânta Singlitichia spune: „Precum vasul se îneacă din două pricini, sau din afară, datorită valurilor mării, sau dinlăuntru, din pricina stricării maşinăriei de scos apa, tot astfel sufletul se vătăma

190

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: