Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

februarie 6, 2010

Filed under: Sf. Paisie Velicikovski despre Ruga lui lisus — Micael Nicolas @ 03:49

Şi aflându-se într-un loc liniştit, crede că trăieşte şi înconjoară oraşe şi pieţe vorbind împreună cu oamenii şi hotărând lucruri care sunt odraslele înşelăciunii satanei”. Şi continuă: „Orice gând care depărtează mintea noastră de Dumnezeu vine de la satana, care îndeamnă oarecum să facă fapte bune, să iubească pe aproapele ca să se depărteze de Dumnezeu.

De aceea, şi Sfântul lacob, fratele Domnului, spune: „Fericit este cel ce rabdă ispitele,deoarece, ieşind biruitor din această încercare,va lua cununa vieţii”.Ne putem lupta cu succes cu dracii cei vicleni atunci când suntem smeriţi, înfrânaţi, când suntem atenţi şi ne rugăm.

Sfântul Macarie scrie: „îndeletnicirea cea mai aleasă şi mai importantă a fiecărui creştin nevoitor este să intre în inima sa şi să înceapă război cu satana şi să-l scoată dinlăuntrul său.Astfel, luptându-se împotriva gândurilor viclene,el se face un neîmpăcat vrăjmaş al său.

Dacă însă încearcă numai să-şi păzească trupul său de orice stricăciune şi viclenie, în timp ce înlăuntrul său păcătuieşte cu gândurile sale înaintea lui Dumnezeu,asta cu nimic nu-l ajută, deşi rămâne feciorelnic cu trupul. «Oricine se uită la femeie, poftind-o,a şi săvârşit adulter cu ea în inima lui», a spus Domnul. Este desfrânare care se face cu trupul,precum şi desfrânare care se face cu sufletul, când acesta se uneşte cu satana.

188

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: