Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

februarie 6, 2010

Filed under: Sf. Paisie Velicikovski despre Ruga lui lisus — Micael Nicolas @ 04:02

De aceea, unii dintre Sfinţii Părinţi au trecut râuri si mări fără să se ude.Au parcurs drumuri lungi în câteva clipe, în timp ce stăteau la rugăciune, trupurile lor se ridicau la înălţime. Alţii, fiind înlăuntrul cuptorului aprins,nu se ardeau.

De aceea, fraţii mei, deoarece astfel de bunătăţise află înaintea noastră, să le dobândim aici în lumea aceasta, să nu ne lenevim a le clădi prin această lucrare duhovnicească a rugăciunii minţii.

Şi dacă vrei să înveţi şi modul, nu ai decât să imiţi pe cel ce cântă la chitară. Acela îşi pleacă capul în piept şi începe să lovească strunele chitarei cu pana sa, şi astfel ea este nevoită să scoată melodia,care-l face pe chitarist să joace de plăcere.Aşa fă şi tu, fratele meu în loc de chitară, ai inima ta. în loc de coarde, simţurile tale. Şi ca pană,cugetarea, care prin logică mişcă cu atenţie rugăciunea.

Şi deoarece rugăciunea este poruncă a lui Dumnezeu, ea aduce plăcere de nedescris în suflet şi ne face să vedem cu gândul lumina cea dumnezeiască. Dacă însă n-am închis simţurile trupului,nu putem vedea ţâşnind năvalnic apa Sfântului Duh care, atunci când se sălăşluieşte în suflet,îl umple pe om lăuntric de răcoreală şi de duhul cel dumnezeiesc, iar exterior îl face cu totul foc.

Dar, şi atunci când mintea se va lumina şi se va curaţi, de nu se va ocupa mereu cu rugăciunea, lăsând toate grijile lumii, se întunecă iarăşi uşor.

186

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: