Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

februarie 6, 2010

Filed under: Sf. Paisie Velicikovski despre Ruga lui lisus — Micael Nicolas @ 19:49

Să ştii şi asta, că noi facem păcatele împreună cu diavolii. Diavolii cei fără de trupuri pricinuiesc păcatul cu gândurile, iar noi păcătuim cu faptele.Rugăciunea însă îi arde şi îi alungă. Ea taie asemeni unui cuţit multa vorbire, ironia, judecata şi toate dorinţele josnice, pentru că nu rabdă nici o clipă să ne lipsească dee dulceaţa ei.Desăvârşirea Sfinţilor Părinţi nu ne-o putem închipui,pentru că nu avem aceeaşi râvnă şi dorinţă.

Pentru cei desăvârşiţi, toate sunt uşor de îndeplinit.Aceştia, după legea duhovnicească, au sabatizat,adică nu că n-au făcut nici o lucrare, ci s-au mulţumit numai cu a vorbi cu Dumnezeu, hrăniţi fiind cu hrană dumnezească.

Unii Sfinţi Părinţi ne învaţă să spunem rugăciunea întreagă, iar alţii doar jumătate. Când spunem continuu rugăciunea, la început inima noastră va descoperi răul care va fugi, şi apoi binele care se va face zidirea ei. Rugăciunea, din clipa în care coboară în inimă, biruie pe balaurul care ne îmbrânceşte la păcate şi ne dă adevărata viaţă.Stăruie, aşadar, în neîntrerupta chemare a numelui Domnului lisus, ca inima ta să înghită pe Domnul şi Domnul inima ta şi amândouă să se facă una.

Să ştii însă că lucrarea aceasta nu se face într-o zi sau două. Ea are trebuinţă de mult timp şi mare osteneală pentru ca vrăjmaşul să fie izgonit din inima noastră si în locul lui să se sălăşluiască Domnul.

184
Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: