Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

Februarie 9, 2010

Filed under: Sf. Paisie Velicikovski despre Ruga lui lisus — Micael Nicolas @ 03:16

Meditaţia a 4-a

Petru, vârhovnicul apostolilor, căruia Tatăl i-a descoperit dumnezeirea lui lisus Hristos, spunând:„Tu eşti Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel adevărat”;Petru care a văzut cu ochii săi dumnezeirea lui Hristos sus pe Muntele Tabor, acest Petru, atunci când o femeie neînsemnată l-a întrebat cu simplitate:„Nu cumva eşti şi tu dintre ucenicii omului acestuia ?”, adică ai lui lisus, a răspuns fără şovăire:„Nu-l cunosc pe omul acesta”. Şi nu s-a oprit la această lepădare, ci înaintea acelei mulţimi hulitoarea început a se blestema şi a se jura: „Nu cunosc pe omul acesta”. Şi de ce toate acestea ?

Deoarece n-a avut cu el arma rugăciunii ca să se apere. Deoarece s-a trândăvit şi nu s-a rugat şi nu s-a unit în rugăciune cu Domnul cel atotputernic.Asemenea rătăciri şi labirinturi aşteaptă pe cel ce nu se roagă continuu. Şi va ajunge să se lepede de Domnul chiar şi pentru lucruri neînsemnate, şi lepădându-se, va urma să se depărteze de El, căzând dintr-un păcat într-altul.

De aceea a spus Domnul parabola văduvei şi a judecătorului nedrept, ca să îndemne să ne rugăm mereu şi să nu ne îngreunăm.Deci, învaţă şi tu, frate, din păţania altora. Şi mai ales, din rostogolirea aceasta a Apostolului Petru,ca să nu te laşi pe tine niciodată departe de Domnul,nemergând la El prin rugăciune, mai ales în clipele ispitei şi ale mâhnirii, deoarece ştiu că dacă laşi rugăciunea, o simplă supărare, numai un cuvânt,o oarecare contrazicere este destul să te facă să lepezi toate faptele şi obişnuinţele tale cele bune,pe care le-ai făcut pentru mântuirea sufletului tău şi să uiţi pe Stăpânul, care atât de mult te-a cinstit şi Şi-a dat sângele şi viaţa Sa pentru tine.

144

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: