Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

februarie 11, 2010

Filed under: Sf. Paisie Velicikovski despre Ruga lui lisus — Micael Nicolas @ 03:43

Astfel, inima, strângând prin aer răcoreala şi diminuând căldura, îndeplineşte neîncetat funcţiunea pentru care a fost întocmită spre a alcătui viaţa. Iar tu, şezând şi adunându-ţi mintea ta, sileşte-o să intre in inima o dată cu respiratia .Iar când ea va intra acolo, apoi cele ce vor urma după aceasta nu vor fi fără de veselie şi fără de bucurie”.

Şi, mai jos: „De aceea, frate,deprinde-ţi mintea să nu iasă de acolo; căci la început ea se plictiseşte de zăvorârea lăuntrică şi destrâmtorare. Dar când se va obişnui, apoi nu mai suferă să sălăşluiască pe din afară, pentru că împărăţia lui Dumnezeu se află înlăuntrul nostru; când o privim acolo, şi o căutăm cu rugăciune curată,apoi toate cele de din afară ne par scârboase şi urâte. Dacă de îndată, după cum s-a spus, vei intra cu mintea în locul inimii, pe care ţi l-am arătat,apoi dă slavă lui Dumnezeu şi proslăveşte şi saltă şi ţine-te de această lucrare mereu şi ea te va învăţa lucrurile pe care încă nu le ştii.

Însă trebuie să ştii şi că mintea, petrecând acolo, nu trebuie să stea tăcând sau trândăvind, ci să aibă drept lucru neîncetat şi învăţătură aceste cuvinte: «Doamne lisus Hristoase, miluieşte-mă!», şi niciodată să nu le părăsească. Aceasta ţine mintea fără de înălţare, o păzeşte neprinsă şi neapropiată de momelile vrăjmaşului şi o ridică în fiecare zi spre dragostea şi dorirea cea dumnezeiască.

128

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: