Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

Februarie 15, 2010

Filed under: Sf. Paisie Velicikovski despre Ruga lui lisus — Micael Nicolas @ 18:52

Dar nu vă puteţi mântui prin nimeni altul decât prin numele Domnului nostru lisus Hristos. Mintea omului, care săvârşeşte această rugăciune, e prihănită?

Dar şi aceasta-i cu neputinţă: căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său şi după asemănarea Sa; chipul lui Dumnezeu însă şi asemănarea Lui se află în sufletul omului care, ca făptură a lui Dumnezeu, e curat şi neprihănit, şi deci şi mintea, această însuşire de căpetenie a sufletului, cum este vederea pentru trup,e de asemenea neprihănită. Dar poate merită hulită inima în care, ca pe un jertfelnic, mintea aduce lui Dumnezeu jertfa tainică a rugăciunii ?

Nici aceasta nu-i. Căci şi inima e făptura lui Dumnezeu şi, ca tot trupul omenesc, este foarte bună. Aşadar,dacă strigarea numelui lui lisus este mântuitoare,iar mintea şi inima omului sunt făpturi ale mâinii lui Dumnezeu, atunci care-i păcatul omului care din adâncul inimii înalţă cu mintea rugăciune preadulcelui lisus şi cere de la El milă ?

Sau poate voi de aceea huliţi şi lepădaţi rugăciunea minţii, pentru că Dumnezeu, după părerea voastră, nu aude rugăciunea tainică, săvârşită în inimă, ci o ascultă numai pe aceea care se rosteşte cu gura ?

Dar aceasta e hulă împotriva lui Dumnezeu: Dumnezeu e văzător al inimilor şi până şi cele mai ascunse cugete ce sunt în inimă sau care abia au să se producă, el le ştie exact, şi ca Dumnezeu şi atoate-văzător ştie toate.

43

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: