Rugăciunea inimii: † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul/a.

Despre acest site

Domnul Iisus Hristos pe tronul Slavei

Încerc cu ajutorul Bunului Dumnezeu să aduc la lumină şi la cunoştinţa tuturor, scrierile sfinţilor si ale mirenilor obişnuiţi într-un format simplu şi accesibil ,a învăţăturilor despre Rugăciunea Inimii, ce a devenit parcă mai necesară ca oricând în aceste timpuri atât de stranii, în care din răstimpuri în răstimpuri apar, fel de fel de indivizi ciudaţi ce-au citit şi ei câteva cărţi ai marilor trăitori spirituali într-ale religiilor lumii,venind acum în faţa noastră cu un amalgam informaţional în care deliberat amestecă creştinismul cu budismul,islamismul cu taoismul ş.a.m.d., ca astfel să ne zăpăcească de tot şi să ne facă să devenim atei !

Voind să scap de această orgie spirituală, că aceasta este ceea ce ne prezintă aceşti indivizi la televizor sau în anumite reviste ori site-uri pe internet! Orgie spirituală în sensul că aceşti indivizi caută doar senzaţionalul în rugăciune sau în meditaţie ca-n sporturile extreme,se aruncă cu capul înainte ca-n bumping jumping, confundând entuziasmul firesc al firii omeneşti cu marile revelaţii divine, revelaţie ce i-a atins tocmai din cauză că au toată recruzita simbolică tot timpul la ei, recruzită care constă în tot felul de obiecte ciudate, ca steaua lui David într-un cerc, crucea în diferite forme şi mărimi, şi bineinţeles, nelipsitul inel cu cap de mort sau banala piatră strălucitoare, ce i se arogă cine ştie după care logică, puteri miraculoase, de parcă lucrurile create ar putea să-şi înlocuiască Creatorul, indiferent de simbolistica ce se dă acelor obiecte oculte!!!

De aceea lucrarea aceasta va consta în principal în copierea cărţilor din format PDF pe acest site, ca astfel toţi cei ce sunt interesaţi de acest subiect, să găsească aici scrierile de care sufletul lor are nevoie, dar mai ales să aibă posibilitatea să comenteze alături de alţii învăţăturile postate pe site, înţelegând mai bine taina sfântă în care este învăluit Hristos şi mai cu seama să desluşească fiecare calea care duce spre Împărăţia Lui Dumnezeu ce se află în inimile fiecăruia dintre noi şi mai cu seamă să împlinim astfel cuvântul lui Hristos care spune clar : „Unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo Voi fi şi eu în mijlocul lor.”

Dacă vreţi să lecturaţi aceste cărţi de la început la sfârşit şi nu veţi reusi acest lucru într-o singură vizită pe site, atunci vă sfătuiesc cu bună credinţă să deschideţi un wordpad pe Spaţiul de Lucru de pe ecranul computerului personal şi să copiati acolo, linkul paginii la care aţi rămas sau dacă vă este mai la indemnă ,copiaţi linkul in Bookmark-ul ToolBar-ului dumneavoastră sau reţineţi numărul paginii din motorul de căutare şi modificaţi ultima cifră a paginii la care aţi ajuns,per exemplu : https://rugainimii.wordpress.com/category/pelerinul-rus/page/2/  , cu alte cuvinte înlocuiţi ultima cifră şi puneţi în loc 2 – 9 ori pur şi simplu daţi clic pe numărul paginii unde aţi rămas din cuprinsul fiecărei cărţi. Poate veţi avea voi o altă idee mai bună să faceţi acest lucru, eu unul vă doresc să dobândiţi har şi pace de la Prea Bunul Dumnezeu şi iluminarea minţilor şi a inimilor voastre!

O sugestie pentru cei ce vor voii să dezbată anumite subiecte religioase pe acest site îmi permit să vă o aduc la cunoştiinţa voastră următoarele, şi anume : Ar fi bine dacă v-aţi lăsa comentariile la începutul fiecărei cărţi copiate aici, primele şapte pagine fiind vizibile pentru toţi pentru totdeauna, fiecare pagină fiind reglată să accepte maximul de comentarii posibile pe această platformă WordPress, numărul acestora fiind în jur de 1000 per pagină, sau dacă vreun cuvânt citit pe acest site vă inspiră atunci imortalizaţi-l într-un comentariu , aşterndu-vă gândul în scris pentru alţi. Am simţit nevoia să fac această precizare pentru viitorii potenţiali vizitatori ai acestui site, în ideea că poate n-aş mai fi în stare să mă îngrijesc aşa cum se cuvine de acest site pe care l-am început de ceva vreme.

Ar mai fi totuşi nevoie de o ultimă precizare; când veţi dori să lăsaţi link-uri pe acest blog spre alte site-uri, aveţi grijă să nu depăşiti numărul de 5 într-o singură zi/24 ore, fiindcă este foarte probabil să fie confundate cu mesaje tip spam şi să fie reţinute într-un folder special dinăuntru blogului până vor fi aprobate de către administrator.

Dacă aici găsiţi cărţi întregi în care se vorbeşte pe larg despre Rugăciunea Inimii, atunci pe pagina de Facebook a acestui blog găsiţi articole foarte interesante apărute în blogosferă şi nu numai despre sfinţii părinţi din timpurile nostre care au rugăciunea sau care vorbesc frumos despre rugăciune din propria lor experienţă…, cu alte cuvinte daţi un like şi urmăriţi şi pagina de Facebook!

Vă place designul acestui blog, găsiţi utile şi folositoare informaţiile aici,atunci nu ezitaţi să preluaţi linkul sau banerul nostru pe blogurile sau website-urile voastre?!

Doamne ajută !

Reclame

23 comentarii »

 1. Doamne ajuta,ma bucura de ceea ce am gasit pe acest sit,totul e bine structurat si spre zidire sufleteasca .

  Comentariu de marius ungurianu — ianuarie 7, 2010 @ 20:45 | Răspunde

 2. Este buna initiativa. Mult succes in impulsionarea a cat mai multi crestini in practica rugaciunii!

  Comentariu de Un crestin — februarie 17, 2010 @ 13:44 | Răspunde

 3. Buna dimineata! Imi place „Sinaxar”-ul la care faci trimitere. Super! Despre Parintele Arsenie Boca…nimic? Doar Icoana?

  Comentariu de Un crestin — februarie 18, 2010 @ 09:18 | Răspunde

 4. Da-ti click pe icoana parintelui Arsenie Boca si veti fii trimis automat la un web-site dedicat in intregime sfintiei sale !

  Comentariu de Micael Nicolas — februarie 18, 2010 @ 17:53 | Răspunde

 5. Nu prea e de mare folos acel site. Nu cuprinde cartile Parintelui. Apoi, poate ar trebui promovata petitia pentru sanctificarea Parintelui http://www.petitieonline.ro/petitie/sanctificarea_parintelui_arsenie_boca-p38760052.html

  Sunt de acord cu canonizarea lui Mihai Eminescu, dar, oare…

  Comentariu de Un aspirant la smerenie — februarie 19, 2010 @ 09:22 | Răspunde

 6. Nu stiu ce sa zic,frate,dar mi se pare destul de ciudat sa promovam canonizarea unui om al lui Dumnezeu printr-o petitie,cu toate ca sunt destul de deschis la tot felul de propuneri,insa cine stie s-ar putea sa ma razgandesc !
  Cu toate aceste linkul tau spre petitie va ramane vizibil pentru toti si oamenii vor avea astfel ocazia sa o semneze.
  Cat priveste canonizarea lui Eminescu,mi se pare ca se forteaza lucrurile,sincer mi-ar placea ca Eminescu sa ramana in continuare poetul national si parintele limbii romane moderne,ca Dante pentru italieni sau Goethe pentru germanici.
  Asta e parerea mea,dar poate generatiile viitoare vor gandi altfel si Eminescu va ajunge sa fie canonizat,insa asta depinde de inaltii prelati ai Bicericii Ortodoxe Romane.

  Comentariu de Micael Nicolas — februarie 19, 2010 @ 18:13 | Răspunde

 7. Buna dimineata,

  Deoarece nu vad un spatiu dedicat comentariilor generale aici pe blog, postez aici si te rog sa muti sau sa stergi mesajul, daca e offtopic.

  Am gasit in legatura cu rugaciunea inimii, niste filme cu parintele Irineu. Acum ascult pe acesta si sunt intru totul de acord cu dansul

  http://ro.netlog.com/go/explore/videos/videoid=ro-1388160&order=ASC

  Am mai citit intr-o lucrare ieri precum ca putem folosi aceasta rugaciune a lui Iisus adaptata, in functie de imprejurari.

  Ex, putem sa ne rugam cu rugaciunea lui Iisus pentru ceilalti, spunand:”Doamne, Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii”.
  Ori(cum foloseste preotul) cand are un fata un credincios:”Doamne, Isuse Hristoase, miluieste pe robul tau X, pacatosul”(chiar si cand nu stim numele persoanei, putem face aceasta, deoarece Dumnezeu stie la cine ne referim). Asa preotul isi da seama cam pe cine are in fata, putand sa ne citeasca (ex. in timpul spovedaniei).

  Cica este bine sa facem rugaciunea la orele 3,6,9,12,15,18,21,24 min 15 min

  Asemeni, o putem face cu mijlocirea Maicii Domnului, spunand:

  „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, miluieste-mă pe mine păcătosul”

  Citez: „Smerindu-ne astfel mintea noastră mândră, să ne concentrăm atentia
  în inima noastră, în locul în care s-a încălzit inima noastră si inspirând
  aerul, să zicem: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu”. Retinând
  apoi aerul, să zicem tainic: „pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de
  Dumnezeu”. Apoi, expirând aerul să zicem: „miluieste-mă pe mine
  păcătosul”. Spunând astfel rugăciunea, vom avea mijlocitoare a
  rugăciunilor noastre pe Maica Domnului.
  Pentru a ajuta mintea să se roage, putem să folosim metanii tip
  brătară, cu 33 de noduri. Retinerea aerului, în timpul rugăciunii, trebuie să
  se facă astfel încât să nu apară ameteală sau oboseală.
  Spunând astfel „Rugăciunea lui Iisus”, mintea noastră se va reîntoarce
  în inimă, unde mireasa – sufletul nostru, se va întâlni cu Mirele –
  Mântuitorul Iisus Hristos, care se află în inima noastră de la Sfântul Botez.”

  Eu am incercat si a avut mare efect rugaciunea pentru ceilalti, cu mijlocirea Maicii Domnului. Imi place sa fac asa cand merg pe strada…Parca se sfinteste atmosfera.

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — februarie 23, 2010 @ 11:43 | Răspunde

 8. http://www.rugulaprins.go.ro/CuprinsRugIisus.htm

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — februarie 23, 2010 @ 13:26 | Răspunde

 9. Cred ca toti cei care vor sa practice Rugaciunea inimii, trebuie sa ceara ajutor Maicii Domnului:

  http://www.fieni.3x.ro/O%20R%20T%20H%20O%20D%20O%20X/Acatiste/Acatistul%20Rugului%20Aprins.php

  De aici poate fi descarcat „Acatistul Rugului Aprins” in format audio.

  http://www.misiune-ortodoxa.ro/download/detalii/acatistul-rugului-aprins.html

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — februarie 23, 2010 @ 14:02 | Răspunde

 10. Frate, uite aici Filocalia audio http://www.resurse-ortodoxe.ro/cartiaudio/filocalia-audio
  Care cuprinde si comentarii. Poate intereseaza pe cineva.

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — februarie 25, 2010 @ 11:31 | Răspunde

  • Frumos din partea ta ! Toate aceste mesaje şi link-uri ale tale vor rămâne vizibile pentru totdeauna pentru cei interesati.

   Comentariu de Micael Nicolas — februarie 25, 2010 @ 18:53 | Răspunde

 11. Unde gasesc si eu acatistele audio pentru fiecare zi a anului?

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — februarie 26, 2010 @ 10:56 | Răspunde

 12. http://www.munteleathos.com/Pagina/Afisare/Vedere_Duhovniceasca

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — februarie 26, 2010 @ 13:24 | Răspunde

 13. Un articol foarte interesant despre Icoana Rugului Aprins http://www.romanialibera.ro/a151650/un-alt-chip-al-invierii-in-icoana-rugului-aprins-de-la-antim.html

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — martie 3, 2010 @ 15:16 | Răspunde

 14. PATERICUL AUDIO http://arhiva-ortodoxa.info/

  Comentariu de Un aspirant la Smerenie — martie 5, 2010 @ 13:13 | Răspunde

 15. Michael, mi se pare prea incarcata partea laterala a blog-ului. Parerea mea este ca ar trebui sa pui distinct, vizibil comentariile recente.
  Sunt prea multe link-uri si alte chestii… Daca vrea cineva sa comenteze, se cam rataceste. Parerea mea! E prea stufos blog-ul. Eu l-as face simplu.

  Comentariu de M. — aprilie 17, 2010 @ 16:55 | Răspunde

 16. Da,M. frate,asta este problema care mă „frământă” şi pe mine încă de la început de când am intrat în blogging,mă refer în a face comentariile vizitarilor vizibile tuturor,numai că de când am descoperit albul acesta din fundal,n-am mai reuşit să renunţ la el,care vine ca o mănuşă mai ales pentru un site religios ca aceasta.
  Cât priveşte faptul că am prea încarcat partea laterală cu prea multe link-uri şi icoane,spune-mi tu la care icoană sau link să renunţ ,că eu unul în afară de icoană Schimbării la Faţă ,ce mi se pare prea simplă în lucrare şi în coloristică,la icoanele sfinţilor români nu pot să renunţ,tocmai că-mi respect neamul şi istoria ,iar cele trei icoane de sus,începând cu cea a Mântuitorului Hristos sunt pur şi simplu prea frumos realizate spre a mă lăsa inima să sterg vreuna dintre ele,poate doar aş putea sterge doar câteva dintre link-urile religioase de aici,dar dacă ai vedea ce mulţime de link-uri catre alte site-uri utile am pe blogul meu personal,ai înţelege că mi-e tare greu să elimin prea multe ,dar sunt deschis la sugestii.

  Comentariu de Micael Nicolas — aprilie 17, 2010 @ 18:15 | Răspunde

 17. Doamne ajuta! Daca aveti nevoie de ajutor in scanarea si transcrierea textelor, m-as bucura sa pot fi de folos.

  Comentariu de Aura — august 4, 2010 @ 14:05 | Răspunde

 18. Sincer să fiu Aura ,nu pot refuza o asemenea ofertă cu toate că-mi inchipui că necesită timp spre a scana o carte,dar ţi-aş fi recunoscător dacă ai digitaliza câteva lucrări de Sf. Vasile de la Poiana Mărului,fiindcă până acum nu am găsit pe net nicio astfel de lucrare,ar mai fi Jurnalul Duhovnicesc apărut la Editura Bizantina sau alte lucrări de sfântul Simeon Noul Teolog în afară de cele pe care le poţi găsi pe acest blog sau despre Cateheze de acelaşi autor ,carte pe care o am deja în calculator şi pe care o poţi vedea click aici ,urmând ca în perioada următoare să o copiez şi pe acest blog .
  Ţi-am spus doar câteva dintre cărţile despre care am auzit şi eu,ca să-ţi faci o părere,desigur că poţi digitaliza orice lucrare dintre acestea sau o alta despre care aţi auzit la rândul vostru că ar fi bună şi folositoare pentru suflet !
  Cu bine şi îţi mulţumesc pentru bunele intenţi pe care le ai !

  Comentariu de Micael Nicolas — august 4, 2010 @ 18:48 | Răspunde

 19. Imi poti da o adresa de mail pe care sa comunicam, ca sa nu incarcam site-ul?

  Comentariu de Aura — august 5, 2010 @ 09:10 | Răspunde

 20. Eu am posibilitatea să vă văd în panoul de control adresele voastre de mail,aşa că am să vă scriu eu un e-mail ca să întrăm în legătură şi am să vă adaug şi în lista mea de messenger .

  Comentariu de Micael Nicolas — august 5, 2010 @ 17:54 | Răspunde

 21. …NU STIU DACA SUNT LOGATA …AM SI EU CEVA DE SPUS IN ACESTA PRIVINTA …VA DAU UN EXEMPLU…DE CITE ORI AM SPUS DOAMNE,IARTA-L SAU
  IART-O MI SA RASPUNS IMEDIEAT IMI VINE IN GURA ACEST CUVINT ,,,CINEVA IMI RASPUNDE ASA”CU TREI PRUNE FIERTE …SA STITI CA CERIND IERTARE DOAR PENTRU TINE, NU-IBINE ,CA NU-TI CADE GURA DACA ZICI „DOAMNE IARTA SI IARTANE SAU PUR SI SIMPLU DOAMNE IARTANE …DUPA CUM E BINE SI FRUMOS SA ZICI DA, DOAMNE LA TOT OMUL SI DA-MI SI MIE CA SI EU SUNT TOT AL TAU ASA CUM SUNT DE BUN SAU RAU …INTII ROAGATE PENTRU CEL DE LINGA TINE SI PE URMA CERE SI PENTRU TINE IERTARE DELA DUMNEZEU SI NU IN ULTIMUL RIND ,DACA DOAR ZICI ASA , CA -SA TE AFLI IN TREABA , MAI BINE TACI DIN GURA …CA DUMNEZEU IL AUDE PE CEL CARE SE ROAGA CU CREDINTA SI CU UMILINTA …SI EL STIE CE SI CUM, DECE CERI, SI CITA NEVOIE AI SI TE AJUTA CIND CU GINDUL NU GINDESTI…

  Comentariu de Ilie Georgeta — noiembrie 30, 2014 @ 17:20 | Răspunde

 22. multumim

  Comentariu de allexy75 — decembrie 15, 2014 @ 18:19 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: